Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 Η Ιεραρχία εύχεται «Καλά Χριστούγεννα!» στο ope.gr

        Πέρασαν 2023 χρόνια από τη γέννηση του Υιού του Θεού, του Χριστού μας. Εκείνη την ευλογημένη ημέρα που ο Κύριος επισκέφτηκε σαν αθώο βρέφος τη γη μας, για να την ελευθερώσει από την αμαρτία, τη γιορτάζουμε πανηγυρικά κάθε χρόνο στις 25 Δεκεμβρίου. Είναι τα γενέθλια του Χριστού μας, τα αγαπημένα χαρμόσυνα Χριστούγεννα.

          Αυτή τη χαρά, εκείνης της ευλογημένης ημέρας μπορούμε κι εμείς σήμερα να τη ζήσουμε. Να πάμε κι εμείς όπως τους βοσκούς να προσκυνήσουμε το μικρό Χριστό. Πώς; 'Οταν γλυκοχαράζει η ημέρα των Χριστουγέννων, οι καμπάνες χτυπούν χαρούμενα. Σαν άγγελοι τ'ουρανού μας καλούν στην εκκλησιά. "Ελάτε, μας λένε, ελάτε στη φάτνη να προσκυνήσετε το βρέφος Ιησού! 'Εχει ανοιχτή την αγκαλιά Του και περιμένει να σας δείξει πόσο πολύ σας αγαπά, πόσο νοιάζεται για τον καθένα χωριστά, πόσο θέλει την ευτυχία σας!"

          Και όλοι οι πιστοί με την καρδιά καθαρή, φορώντας τα γιορτινά μπαίνουν στο ναό του Θεού. Πόσο χαρούμενα είναι όλα! Η Θεία Λειτουργία φέρνει τον ουρανό στη γη. Όλοι είναι εκεί: Ο Χριστός, η Παναγιά, οι άγιοι, οι άγγελοι. Σε λίγο ο ιερέας καλεί: "Μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης, προσέλθετε!" Και τότε πλησιάζουμε μέσα στην καρδιά μας τον ίδιο τον νεογέννητο Χριστό, γιατί μέσα σε κάθε σταγόνα που κοινωνούμε βρίσκεται ο ίδιος ο Χριστός, ο ίδιος ο Θεός. Αυτό είναι το μεγάλο θαύμα που ζούμε κάθε φορά στη Θεία Λειτουργία. Ο Χριστός κάνει φάτνη τις καθαρές καρδιές και τις γεμίζει με χαρά, ειρήνη, ευτυχία.

          Γι' αυτό αγαπητοί μου, κανείς δεν πρέπει να χάσει τη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων! Ας σηκωθούμε όλοι πρωί πρωί και μαζί να κινήσουμε, όπως οι απλοί βοσκοί, όπως οι σοφοί μάγοι, που διένυσαν χιλιόμετρα πολλά, που ταξίδευαν μήνες για να προσκυνήσουν το νεογέννητο Χριστό, έτσι να Τον προσκυνήσουμε κι εμείς. Κανένα εμπόδιο, καμία δυσκολία, δεν γύρισε πίσω τους τρεις σοφούς μάγους. Κι εμείς που έχουμε τόσο κοντά μας τον ναό, θα'ναι κρίμα να προφασιστούμε δυσκολίες και εμπόδια... 'Ολα να τα παραμερίσουμε, όλους να τους ξεσηκώσουμε, και να' μαστε κι εμείς το πρωί των Χριστουγέννων ανάμεσα σ'εκείνους που θα προσκυνήσουν με αγάπη τον Κύριο Ιησού Χριστό, που μας περιμένει με λαχτάρα να μας χαρίσει τα ουράνια δώρα Του.

          Γιατί Χριστούγεννα είναι ο ερχομός Εκείνου. Εκείνου, που καταδέχθηκε να γίνει σαν και μας, για χάρη μας να σταυρωθεί και μαζί Του να μας Αναστήσει...

          Σε λίγες ώρες ο Χριστός μας έχει γενέθλια. Θα μας καλέσει όλους στο σπίτι του, το ναό, χτυπώντας τις καμπάνες χαρμόσυνα. Θα μας καλέσει στο τραπέζι που θα στρωθεί για χάρη μας, για να γιορτάσουμε το γεγονός. Και τι τραπέζι! Τον ίδιο τον εαυτό θα μας προσφέρει! Την ουράνια θεική τροφή! Δεν θα ήταν κρίμα να το χάσουμε;

          Γι' αυτό λοιπόν όλοι μας νωρίς νωρίς το ξημέρωμα, ας κινήσουμε για να προυπαντήσουμε το θείο βρέφος μέσα σην εκκλησιά!

Καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: